Antti Nylén teki esikoiskirjassaan rohkean vedon ja rikoksen yllyttämällä ihmisiä rikokseen. Minä haluan seurata tätä hienoa esimerkkiä. Antsku tosin kehoitti käsittääkseni vain tietyntyyppiseen eläisuojelulliseen aktivismiin. Ajattelin viedä ajatusta eteenpäin. Kehoitan siis sinua lukijani rikokseen vain noin ylipäätänsä. Kunhan se ei suoraan vahingoita ketään, niin se on tosi bueno homma. Pankkiryöstö olisi eettisesti suoraselkäistä, mutta se ei käy - henkilökunnan ja asiakkaiden takia. Varasta siis kaupasta kaljaa ja anna se juopoille. Teet samalla hyvää sekä itsellesi että muille.  Jos haluat tehdä rikoksen ihan vain itseäsi varten, niin hommaa pilveä ja kanna sitä taskussasi. Ei sitä tarvitse edes polttaa, periaate riittää.

 

Mitä tällä saavutetaan? Saadaan räjäytettyä koko järjetön rekisteri tai ainakin häivytettyä raja meidän kunnon ihmisten ja "niiden" välillä. Jokainen on nimittäin potetiaalinen rikollinen, eikä siinä ole mitään mieltä, että kerran kaidalta polulta poikennut tyrkätään sinne pysyvästi. Sillä voi (luullakseni) olla henkilön käyttäytymiseen vaikutusta ihan sinälläänkin. Epäilemättä on olemassa parantumattomia ja pysyvästi vaarallisia ihmisiä, mutta heille voitaisiin painaa vaikka polttomerkki otsaan. Metaforisesti rikosrekisteristä tulee mieleen hieman luterilaisuuteen liittyviä ajatuksia. Katolisuudessa saa synninpäästön säännöllisin väliajoin.

 

Ymmärrän, jos sinua ei yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnosta, varsinkaan oman edun kustannuksella. Rikoksen ihana hedelmä kannattaa silti. Se maistuu pahvisia liikelounaita paremmalta. Saattaa antaa jopa uusia ajatuksia ja mielekästä sisältöä. Riko siis vaikka ihan vain omia lakejasi vastaan. Minä lähden kyllä toveriksi mihin tahansa (aiemmin mainitulla ehdolla) valonarkaan puuhaan. Perustetaan natural kind criminals -järjestö, johon pääsee vain lavean polun tallaajat. Jos siis olet uskovainen, vedä hetkiseksi eksistentiaalisen tyhjyyden viitta yllesi. Jos olet ateisti, rukoile oikeasti. Jos olet rokkari, mene oopperaan. Jos olet klassisen diggari, kuuntele jotain suoraviivaista. Jos olet salaliittoteoreetikko, anna tovi maailman mennä ihan omassa ylhäisessä rauhassaan. Mikäli taas tiedät varmasti, mitä maailmassa ja toisten mielissä tapahtuu, ota lystiksesi joku konspiraatio vakavasti. Ja mikäli olet mediaspede, painu vuorelle meditoimaan pää alaspäin.

 

Tässä kappaleessa on sanomaa. Ja nyt ihan varmuuden vuoksi: se on omistettu kaikille, jotka eivät millään ilveellä asu kanssani samassa maailmassa, ja joiden nimi on sellainen kuin "Einari Mohammad Abdullah Vieno Nietos Vähämäenperä- Svensson"

 

http://www.youtube.com/watch?v=8a0HoHjcnHw